Grenarna i Winter Games

I Winter Games finns det 7 grenar. Om man spelar flera spelare turas man om att spela, förutom i några av grenarna där man kan spela två samtidigt.

Vem som vinner

Den med flest poäng vinner tävlingen. För varje gren tilldelas guld-, silver- och bronsmedalj. Guldmedalj ger 5 poäng, silvermedalj 3 poäng och bronsmedaljen 1 poäng.

De 7 grenarna i Winter Games

  • Hot Dog
  • Skidskytte
  • Konståkning (program)
  • Backhoppning
  • Hastighetsåkning på skridskor
  • Konståkning (friåkning)
  • Bob

Hot Dog

Den här grenen är en form av backhoppning med trick. Du ska försöka göra så många trick du hinner och måste landa perfekt. Åtta domare ger dig sedan poäng, maximalt 10.0 poäng. Genomsnittet av domarnas poäng blir din total och högst poäng vinner.

Skidskytte

Precis som det låter, skidor och skytte. Här gäller det att föra joysticken fram och tillbaka mellan höger och vänster i rätt rytm för att få skidåkaren att åka. En backe dyker upp och då gäller det att öka tempot på rörelsen. Sedan ska du skjuta på måltavlor och får 5 sekunders tillägg för varje miss. Snabbast tid vinner.

Konståkning (program)

Du ska utföra ett konståkningsprogram bestående av sju olika “trick” eller element som det heter inom konståkning. Du har exakt en minut på dig att utföra programmet. Den högsta genomsnittliga domarpoängen du kan få är 6.0. Högst poäng vinner.

Backhoppning

Här gäller det hålla hopparen stadig i luften och hoppa så långt som möjligt. Poängen beräknas som längd x 3 + poäng för hållning.

Hastighetsåkning på skridskor

Bilden delas upp på två och man tävlar mot en annan åkare. Hastighet behåller och ökar du på samma vis som i skidskytte. Först i mål vinner.

Konståkning (friåkning)

Fungerar på samma vis som konståkning (program) men du väljer själv vilka element du vill göra. Högsta poäng 6.0.

Bob

Snabbast tid i mål vinner. Det gäller att svänga rätt i kurvorna annars kraschar du.