Summer Games till C64

För dig som gillar Winter Games och inte har provat några av föregångarna från speltillverkaren Epyx, kan Summer Games till C64 vara något för dig.

Om Summer Games till C64

Summer Games släpptes ett år innan Winter Games, det vill säga 1984. Även detta spels släpptes till fler plattformar än endast C64, nämligen: Amstrad CPC, Apple II, Atari 800/2600/7800/XE/XL. Summer Games var det första “Multi-Event”-spelet som Epyx lanserade och blev startskottet för deras välkända “Games”-serie. Spelet är löst baserat på sommar-OS 1984, som utspelade sig i Los Angeles.

De 8 grenarna i Summer Games till C64

Totalt finns 8 grenar i Summer Games och precis som i Winter Games kan man spela upp till 8 spelare och 2 spelare samtidigt i vissa av grenarna.

  • Stavhopp
  • Simhopp
  • 4 x 400m Stafett
  • 100 meter
  • Gymnastik
  • Fristilssimning Stafett
  • 100 m Fristilssimning
  • Lerduveskytte

Stavhopp

I stavhopp gäller det att hoppa så högt som möjligt. Du behöver inte tänka på löphastigheten utan allt handlar om timing av att sänka staven, svinga sig upp och släppa staven.

Simhopp

I simhopp är det volter som ska göras från ett högt torn ned i en bassäng. I denna gren gäller det att få högst poäng och att inte skvätta vid dyktillfället.

4 x 400m Stafett

Stafettlöpning där fyra löpare avlöser varandra. Det gäller att inte trötta ut löparen och göra smidiga överräckningar, först i mål vinner.

100 meter

Den kanske mest påfrestande grenen för spelaren. Man ska nämligen röra joysticken fram och tillbaka (höger/vänster) så snabbt som möjligt. Först i mål vinner.

Gymnastik

Allt handlar om elegans och timing i gymnastik. Du belönas med maximalt 10.0 poäng och högst poäng vinner.

Fristilssimning Stafett

Fungerar på samma sätt som stafettlöpningen, men det är simning istället.

100 m Fristilssimning

I denna gren ska du simma snabbast genom att tajma in armslagen i vattnet och göra snabba vändningar.

Lerduveskytte

Reflexer och precision krävs. 25 lerduvor ska skjutas ned från 8 olika positioner, ett skott per duva.