California Games till C64

California Games kom ut två år efter Winter Games, det vill säga 1987. Även California Games är en del i “Games”-serien av företaget Epyx. I California Games handlar det inte om olympiska grenar utan mer liknande de grenar du idag kan se i X-games.

Om California Games till C64

Alla grenar i California Games sker i “enspelarläge”. Precis som i Winter Games kan man spela upp till 8 personer där man får turas om att spela. Istället för att välja nationalitet som i de tidigare spelen i Games-serien, får man här välja en sponsor istället. Det finns 9 sponsorer att välja bland och alla dessa har funnits i verkligheten och det var inte påhittade varumärken.

De 6 grenarna i California Games till C64

Kanske hade man brist på fantasi eller bråttom att få ut spelet eftersom man valde att endast inkludera 6 grenar i spelet. För alla grenar är det den med högst poängsumma efter spelomgången som vinner.

Halfpipe

Under 80-talet var skateboard en stor och populär trend. I grenen halfpipe ska du åka i en ramp och göra trick. Du tilldelas mellan 100-999 poäng beroende på trickets svårighetsgrad.

Footbag

Footbag är kanske en sport som många inte har hört talas om. I footbag gäller det att hålla en bön- eller sandpåse i luften med hjälp av fötterna och samtidigt göra tricks. Precis som i halfpipe varierar poängen på trickets svårighetsgrad. I footbag kan du däremot få 250-7500 poäng beroende på vilket trick du gör och 10 poäng per träff.

Surfning

Surfa på en våg och gör trick. Istället för poäng per trick är det en panel av domare som poängsätter dig.

Skateboard

Här åker du på en trottoar och ska undvika och hoppa över hinder. Trick under hoppen ger extrapoäng.

BMX

I BMX ska du åka på en backig lerbana, undvika samt hoppa över hinder och göra trick.

Frisbee

Här ska du fånga en frisbee och får poäng beroende på hur du fångar frisbeen.