Tävla i backhoppning

För de som föredrar att tävla i en gren där man snabbare kommer till avslut är backhoppning att rekommendera. Det är ett spel man gärna spelar om och om igen för att försöka förbättra sitt personbästa. För vem vill inte inneha äran och sitt namn högst upp på topplistan?

Regler

När signalen ljuder är det dags att påbörja sitt hopp. I backhoppning i Winter Games handlar det om att hoppa så långt som möjligt och få högst poäng. Men under hoppet vinglar karaktären i luften och det gäller därför att parera dessa rörelser så att karaktären är så stilla som möjligt och har armarna så nära kroppen som möjligt. Lyckas man med denna bedrift belönas man med stilpoäng. När det kommer till landningen gäller det att justera karaktärens hållning till rätt position.

Hur man spelar backhoppning i Winter Games

Kontrollerna för backhoppning i Winter Games hittar du här nedan.

Själva hoppet:

  • För att påbörja hoppet = Skjutknappen.
  • För att hoppa = Skjutknappen.

Justera hållning i luften:

  • Om karaktären lutar sig för mycket framåt = För joysticken åt vänster.
  • Om karaktären lutar sig för mycket bakåt = För joysticken åt höger.
  • Om karaktären hukar sig för mycket = För joysticken uppåt för att räta ut karaktären.
  • Om skidorna är korsade = För joysticken nedåt för att huka karaktären.

Att försöka få karaktären att behålla rätt hållning låter lättare än det är. Här gäller det att ha snabba reaktioner och föra tillbaka joysticken till neutralt läge så snart karaktären har hamnat i rätt position. Under hoppet ser du en närbild på karaktären och vilken hållning denne har. Dessutom är det värt att tänka på att den klassiska V-stilen inte var uppfunnen ännu. Skidorna ska inte se ut som ett “V” utan vara parallella.

Hur poängen räknas

I backhoppningsgrenen i Winter Games får du poäng för både längden du hoppar och hur väl du lyckats behålla en bra hållning under hoppet. Poängen räknas enligt följande formel:

  • Hoppets längd x 3 + Bonuspoäng för hållning.