Zak McKracken and The Alien Mindbenders till C64

Om du vill prova något helt annat än ett sportspel likt Winter Games kan det här klassiska “peka-och-klicka”-spelet vara något för dig. När det kommer till klassiska C64-spel är “Zak McKracken And the Alien Mindbenders” helt klart något av det mest diskuterade på internet.

Om Zak McKracken and the Alien Mindbenders till C64

Spelet kom ut på marknaden 1988 och har skapats av inga mindre än Lucasfilm Games. Lucasfilm Games grundades 1982 av ingen mindre än George Lucas. Företaget bytte senare namn till LucasArts som fortfarande finns kvar, men företaget slutade att utveckla spel 2013.

Zak McKracken and the Alien Mindbenders gavs ut på plattformarna: Amiga, Apple, Atari ST, C64 och PC-DOS. Till C64 bestod spelet av tre disketter och gavs ut på tre språk: tyska, engelska och italienska. Spelet klassas in i genren “peka-och-klicka” äventyr.

Spelets handling

Året är 1997 och världen är dummare än någonsin. Utomjordingar har byggt en maskin som långsamt sänker alla människors intelligenskvot. Men det är inte det värsta. Den enda personen som kan stoppa utomjordingar är den mindre seriösa reportern Zak McKracken. En person som är känd för att hitta på nyheter om köttätande blomkål och vegetariska vampyrer till sin tidning.

När McKracken försöker övertyga staden om att utomjordingarna har tagit över telefonbolaget kan man förstå att ingen tror honom. Det låter helt enkelt som en av McKrackens vanliga och påhittade historier. Men McKracken lyckas hitta tre personer som faktiskt tror honom:

  • Annie – chef på ett arkeologiföretag,
  • Leslie (vän till Annie)
  • Melissa (vän till Annie)

De här fyra huvudpersonerna behöver sätta ihop delarna till ett uråldrigt pussel och avslöja utomjordingarna. Och slutligen förstöra utomjordingarnas intelligensförgörande maskin!

Spelet kan börja

Det är här du kommer in i spelet. Du ska styra de här fyra karaktärerna, leda dem genom exotiska platser och där du (naturligtvis) kommer att upptäcka märkliga saker och ännu märkligare varelser.