Bortom C64:an, har du koll på bästa cbd olja?

Ja det kan bli lite väl mycket snack om vår älskade C64 och inte minst Winter Games. Så detta inlägg tänka jag skriva om någonting annat mest för ombytets skull likaså testa vad ni läsare tycker om ett inlägg som detta.

Eftersom jag brottats med en hel del hälsoproblem genom livet där jag testat olika ting. Vissa saker har fungerat, andra inte. Men i slutändan har jag känt att det behövts något mer. När jag sprungit på goda vanor och liknande som fungerat så har jag integrerat det i min livsstil.

Efter att ha hört främst på internet om CBD Olja så bestämde jag mig för att testa en uppsjö av olika, tillslut hittade jag den bästa cbd olja hos modernatur.se, jag vet givetvis att det hela är ytterst subjektivt. Men för mig så klickade det där. Oljan känns prisvärd, fungerar för mig och de är ett företag som funnits länge i branschen. Detta inlägg kommer alltså handla om oljan.

Vad är CBD Olja?

Det är en produkt som populariserades på 2000-talet, merparten om inte hela produkten utvinns från industrihampa, som är en produkt som odlats av mänskligheten i tusentals år, runt om i hela världen. En gröda som kolonisatörerna förde till Amerika likaså Australien. En oerhört mångsidig gröda där det går att tillverka allt ifrån segel, kläder, bensin, betong, en uppsjö av matprodukter och så CBD Olja.

Vad är det som gör CBD Olja så speciellt då?

Jo så här ligger det till att denna olja innehåller ämnen som kallas för “cannabinoider”, där det idag finns +143 stycken som är identifierade av forskare. Värt att veta är att den första cannabinoiden upptäcktes i slutet av 1800-talet. Dessa ämnen påverkar ett stort biologiskt system i våran kropp kallat “det endocananbinoida systemet” även kallat ESC i förkortning. Detta system upptäcktes först på 1990-talet, så forskare har endast skrapat på ytan.

Mer och mer forskning påvisar att det är viktigt att ha ett välmående ESC, värt att veta är att detta system utvecklades för miljontals år sedan och finns i alla däggdjur.

Det finns två typer av cannabinoider

Endo-cannabinoider -> Dessa producerar kroppen själv.
Fyto-cannabinoider -> Dessa kommer ifrån växter.

Vi producerar alltså själva cannabinoider, men i denna värld där vår mat är näringsfattig, vår luft smutsig likaså våra hav. Ett samhälle fyllt med stress och psykisk ohälsa är det inte alltid säkert att kroppen lyckas producera tillräckligt. Det är här cbd olja kommer in i bilden. Den är fullproppar med cannabinoider där den vanligaste är CBD, en cannabinoid som kallas för cannabidiol. 

Forskning visar mycket lovande på denna molekyl (likaså de andra!) Och det har varit mycket prat i stora instanser för att påverka hur pass viktigt det är för människor att få enkel tillgång till denna cannabinoid likaså de andra. Då det är ett alternativ till konventionell medicin.

Ja, det här inlägget var över det vanliga. Jag håller fortfarande på att lära mig mer om cannabinoider, ESC och allt det där. Om du blev intresserad och vill lära dig mer rekommenderar jag att du vänder dig till Facebook grupper, kollar dokumentärer och så vidare.

Lycka till!